Skip to content

athumi duidt drie onafhankelijke bestuurders aan

PERSBERICHT - Op voordracht van de raad van bestuur heeft de algemene vergadering van athumi, het Vlaams Datanutsbedrijf, op 9 juni 2023 drie onafhankelijke bestuurders aangeduid.

Het gaat om An Swalens, Benedikte Paulissen en Jan Lagast. De drie onafhankelijke bestuurders brengen extra ondernemerservaring aan tafel en zullen met hun expertise en inzichten rond verdienmodellen en opportuniteiten, athumi in de groeifase verder ondersteunen en opvolgen.

De drie onafhankelijke bestuurders zijn na een selectieprocedure gekozen uit 82 kandidaten en benoemd door de Algemene Vergadering conform de statuten van het Vlaams Datanutsbedrijf. Expertise in het data-domein en ervaring als bestuurslid waren de doorslaggevende criteria, naast de onafhankelijkheidsvoorwaarden.

  • An Swalens is Chief Information Officer bij de Nationale Bank, en daarvoor werkte ze bij Partena. Ze heeft heel wat nationale en internationale IT-ervaring.
  • Benedikte Paulissen is Chief Customer Operations Officer bij Telenet en heeft ruime ervaring binnen technologiebedrijven die met data aan de slag gaan.
  • Jan Lagast is ondernemer en oprichter van ImpactBuilders met ruime management- en bestuurderservaring in de Europese technologiesector.

Naast de drie nieuwe namen zetelen de heer Filip Van Laecke, de heer Bert Schelfhout, mevrouw Wendy Hendrickx en de heer Jan Smedts als bestuurder, onder voorzitterschap van Prof. Bart De Moor.