Skip to content

Gaia-X Public Sector Data Space Event

Gaia-X ondersteunt Europese organisaties die actief zijn in datagedreven economische sectoren. Omdat een betere beschikbaarheid van gegevens, ondersteund door het Gaia-X-framework, helpt bij het verbeteren van de reacties van de overheid en sociaal-economische groei en innovatie stimuleert. Het doel van dit evenement is om vertegenwoordigers van de publieke sector in Europa te informeren over activiteiten van de publieke sector en ideeën voor het creëren en opzetten van dataspaces voor de publieke sector.

De afgelopen jaren heeft de publieke sector in Europa een grote digitale transformatie ondergaan, met als gevolg een enorme toename van de uitwisseling van gegevens. Om te floreren in deze datagedreven economie, biedt Gaia-X een raamwerk voor betere databeschikbaarheid, het verbeteren van de productie en distributie van content, het ontwikkelen en opzetten van nieuwe bedrijfsmodellen en het stimuleren van sociaal-economische groei en innovatie.

Gaia-X ondersteunt Europese organisaties om volledig te gedijen in een datagedreven economie. Omdat een betere beschikbaarheid van gegevens, ondersteund door het Gaia-X-framework, helpt bij het verbeteren van de reacties van de overheid en sociaal-economische groei en innovatie stimuleert.

Het doel van dit evenement is om vertegenwoordigers van de publieke sector in Europa te informeren over activiteiten van de publieke sector en ideeën voor het creëren en opzetten van dataspaces voor de publieke sector. Onze boodschap is duidelijk: je staat er niet alleen voor, we zijn gericht op het bevorderen van contacten, het uitwisselen van kennis en het leren van elkaar. Wij geloven dat samenwerking binnen de publieke sector de sleutel tot succes is.

Tijdens dit online event krijgt u de kans om meer te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen in dataspaces in de publieke sector, uw ideeën en ervaringen te delen en in contact te komen met andere professionals uit de publieke sector.

Online event op 27 juni 2023 van 10u00 tot 12u30 (CEST)

Meer informatie en registratie
Public sector DS Event banner desktop V3 01 2048x710