Skip to content

Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD)

Het GIPOD maakt alle gegevens over geplande mobiliteitshinder op het openbaar domein publiek beschikbaar voor hergebruik.

GIPOD hullrk

Het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD) brengt alle informatie over (grond)werken, evenementen en hinder op het openbaar domein zoveel mogelijk samen. Het platform zorgt ervoor dat er meer afstemming komt tussen nuts- en wegenwerken.

Zo vermijden we werken op omleidingstrajecten en detecteren we conflicten tussen grondwerken, werken en evenementen. Dit moet leiden tot minder (mobiliteits)hinder op het openbaar domein.

Het GIPOD is in eerste instantie bedoeld voor kabel- en leidingbeheerders, openbaar-domeinbeheerders (steden, gemeenten en het Agentschap Wegen en Verkeer) en voor de vervoersmaatschappij De Lijn. Zij krijgen toegang tot de beveiligde GIPOD-omgeving. Deze omgeving bestaat uit een webtoepassing en webservices en laat toe om informatie over (grond)werken, evenementen en hinder in het GIPOD in te geven, te beheren en te bevragen.

Ook voor de coördinatie en planning van (grond)werken voor de aanleg van snelle telecommunicatienetwerken biedt het GIPOD de nodige informatie. (Europese richtlijn kostenreductie breedband (PDF)).

Blijf verbonden met het GIPOD